interim management 

  

" het begrip ' crisis ' bestaat in het chinees uit twee karakters: gevaar & kans "

  

Gevaar.Voor het inschakelen van een interim manager, zijn er meestal donkere wolken aan de horizon. Het is aan u de taak om in het belang van de organisatie of het proces snel aan opklaringen te werken. Stagnerende processen, een "stuurloze" afdeling of klachten als gevolg van een ontbrekende managementschakel leiden tot negatieve energie en onnodige kosten.
Hierin is de interim manager van IN2Zorg een verantwoorde investering.

Voorbeeld uit de praktijk:

Bij een organisatie voor zorg aan ouderen is 1 van 2 zorgmanagers zwanger.Een hele blijde gebeurtenis voor haar. De verlofperiode komt echter op het moment dat er veranderingen in de organisatie doorgevoerd moeten worden. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid om een collega-manager dit voor een korte periode over te laten nemen, maar is het verantwoord om voor een periode van minimaal 4 maanden een collega hier mee (over) te belasten? Wat is uw keuze?


Kans. Gezien de span of control en een veranderende organisatie is een juiste keuze gemaakt om een externe manager deze tijdelijke periode te laten overbruggen.
Een geruststelling voor management, collega managers en uitvoerend personeel nu er bekend is dat
de dagelijkse zaken doorlopen en geplande veranderingen doorgevoerd kunnen worden. Door de externe status van de interim manager is er tevens de mogelijkheid om bestaande structuren en processen te laten analyseren en, indien wenselijk, aan te passen.
  

Nieuws

  • IN2Zorg gevestigd in Groningen!
    In verband met een verhuizing is sinds begin 2018 IN2Zorg gevestigd in Groningen. Lees verder
  • Links naar interessante sites
    Zie hier verwijzingen naar interessante websites van organisaties in Nederland. Lees verder